Politica de returnare și rambursare

Bine ați venit la Laser Cel mai bun preț! Ne angajăm să vă asigurăm satisfacția cu fiecare achiziție. Politica noastră de returnare și rambursare este concepută pentru a oferi claritate și transparență cu privire la drepturile și obligațiile dumneavoastră atunci când faceți o achiziție de pe site-ul nostru, laserchina.com. Vă rugăm să citiți cu atenție această politică înainte de a plasa o comandă. Vă rugăm să contactați serviciul de relații cu clienții pentru returnarea mărfurilor, iar costul de transport de retur ar trebui să fie plătit de client, dacă nu este o problemă de calitate a produsului.

1. Se intoarce

Dacă din orice motiv nu sunteți complet mulțumit de achiziția dvs., puteți iniția o retur în termen de 30 de zile de la primirea comenzii. Pentru a fi eligibil pentru returnare, articolul trebuie să fie nefolosit, în ambalajul original și în aceeași stare în care l-ați primit. Vă rugăm să rețineți că anumite articole, cum ar fi produsele personalizate sau personalizate, pot să nu fie eligibile pentru returnare decât dacă sunt defecte sau deteriorate la sosire.

2. Rambursări

Odată ce returnarea dvs. este primită și inspectată, vă vom anunța cu privire la aprobarea sau respingerea rambursării. Dacă este aprobată, rambursarea dvs. va fi procesată și un credit va fi aplicat automat metodei inițiale de plată în termen de 5-7 zile lucrătoare. Vă rugăm să rețineți că taxele de expediere nu sunt rambursabile, iar costurile de transport de retur aplicabile vor fi deduse din rambursare.

3. Procesul de returnare

Pentru a iniția o retur, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți la info@laserchina.com cu numărul comenzii și motivul returnării. Echipa noastră vă va oferi instrucțiuni suplimentare despre cum să returnați articolul. Vă rugăm să vă asigurați că articolul este ambalat în siguranță pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului.

4. Timp de procesare

Odată ce primim articolul returnat, vă rugăm să acordăm 3 zile lucrătoare pentru ca noi să vă procesăm returnarea și să vă emitem rambursarea. Apreciem răbdarea dumneavoastră în timpul acestui proces.

5. Politica de schimb

Din păcate, nu oferim schimburi în acest moment. Dacă doriți să schimbați un articol cu ​​o altă dimensiune, culoare sau stil, vă recomandăm să inițiați o retur și să plasați o nouă comandă pentru articolul dorit.

Politica de Livrare

Ne străduim să oferim clienților noștri informații clare și transparente de expediere. Politica noastră de expediere include următoarele detalii:

1. Metode de expediere

În mod implicit, oferim transport maritim pentru toate comenzile. Cu toate acestea, metode alternative de expediere, cum ar fi transportul aerian sau expedierea rapidă, pot fi disponibile la cerere. Vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți pentru mai multe informații despre opțiunile alternative de livrare.

2. Timp de livrare

De obicei, comenzile sunt procesate în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea plății. Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că timpii de procesare pot varia în funcție de volumul comenzii și de disponibilitatea produsului. Odată ce comanda dvs. a fost procesată, veți primi un e-mail de confirmare a expedierii cu informații de urmărire.

3. Timpul de livrare

Timpul de livrare pentru comanda dvs. depinde de locația dvs. și de metoda de livrare selectată. Deși ne străduim să livrăm comenzile cu promptitudine, vă rugăm să acordați până la 14 zile pentru livrare. Pot apărea întârzieri din cauza unor factori care nu pot fi controlați, cum ar fi procesarea vamală sau condițiile meteorologice nefavorabile.

4. Livrare internațională

Oferim transport internațional în anumite țări. Comenzile internaționale pot fi supuse unor taxe vamale suplimentare, taxe sau taxe de import impuse de țara de destinație. Aceste taxe sunt responsabilitatea clientului și nu sunt incluse în prețul de achiziție sau taxele de transport. Vă rugăm să consultați biroul vamal local pentru mai multe informații despre taxele potențiale asociate comenzii dvs.

5. Informații de urmărire

Odată ce comanda dvs. a fost expediată, veți primi un număr de urmărire prin e-mail pentru a urmări progresul livrării. Vă rugăm să rețineți că informațiile de urmărire pot dura până la 24 de ore pentru a deveni disponibile după ce comanda dvs. a fost expediată.

Contactați-ne

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la politica noastră de returnare și rambursare, vă rugăm să nu ezitați să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți la info@laserchina.com Suntem aici pentru a vă ajuta și pentru a ne asigura că experiența dvs. de cumpărături cu Laser Best Price este una pozitivă.

Modificări la această politică

Ne rezervăm dreptul de a actualiza sau modifica această Politică de returnare și rambursare în orice moment, fără notificare prealabilă. Orice modificări vor intra în vigoare imediat după postarea pe site-ul nostru. Consultați periodic această politică pentru actualizări.

Prin plasarea unei comenzi pe laserchina.com, confirmați că ați citit, înțeles și sunteți de acord să respectați termenii și condițiile prezentate în această Politică de returnare și rambursare.

Vă mulțumim că ați ales cel mai bun preț Laser!