Sursa laser femtosecundă | Lasere ultrarapide | 532nm verde, 1064nm IR

Laserele femtosecunde sunt disponibile în diferite lungimi de undă, cum ar fi infraroșu, verde și ultraviolete. Printre acestea, laserele cu infraroșu au avantaje unice în diverse domenii, deoarece pot fi absorbite selectiv de materiale sau molecule, rezultând aproape nicio zonă de impact termic în timpul prelucrării cu laser în industrii precum electronica, fotonica și medicina. Laserele femtosecunde sunt utilizate pe scară largă în procesarea materialelor, chirurgie, electronice de larg consum, comunicații electronice, spectroscopie, aerospațială, aplicații de apărare și științe de bază.

Laserele ultrarapide au mai multe aplicații tipice în medii industriale. De exemplu, procesarea sticlei ultra-subțiri sau UTG este utilizată pe scară largă în afișajele electronice de larg consum și în industriile semiconductoarelor. Deoarece smartphone-urile pliabile necesită sticlă de înaltă calitate, cu o mai bună transparență, flexibilitate și greutate redusă, procesarea laser ultrarapidă a devenit metoda principală de procesare a sticlei electronice. Laserele femtosecunde au o densitate mare de energie și pot depăși cu ușurință pragul de deteriorare a sticlei. În plus, impulsurile femtosecunde sunt un mod de „procesare la rece” care asigură că marginea spotului luminos este completă, fără interferențe și realizează efecte de fractură ultra-scăzute. În timpul procesării, poate face peretele lateral neted, poate preveni bavurile neregulate și poate evita crăpăturile anormale cauzate de generarea excesivă de căldură.

Laserele femtosecunde sunt potrivite și pentru tăierea foliilor de cupru placate cu aur. Foliile de cupru sunt elemente utilizate în mod obișnuit în industria electronică. Metodele tradiționale de prelucrare folosesc în principal tăierea cu matriță, care are limitări în ceea ce privește eficiența, viteza de prelucrare, pierderea și precizia de tăiere. Când se utilizează tăierea laser convențională, efectul termic al muchiei face ca folia de cupru să fie ușor de deformat și deformat, provocând carbonizarea muchiei și denaturarea materialului. În schimb, laserele cu femtosecunde au un mod unic de „procesare la rece” care evită acumularea termică și protejează placarea cu aur împotriva căderii. Laserele femtosecunde au, de asemenea, o calitate excelentă a fasciculului de ieșire, care asigură consistența efectului de margine al materialului prelucrat și planeitatea ambelor părți ale drumului de tăiere și a feței de capăt.

În cele din urmă, laserele femtosecunde sunt utilizate pentru prelucrarea ceramicii din zirconiu. Ceramica cu zirconiu are o rezistență excelentă la temperaturi înalte și poate fi folosită ca tuburi de încălzire prin inducție, materiale refractare și elemente de încălzire. Au parametri sensibili de performanță electrică, duritate ridicată, rezistență mare la încovoiere, rezistență ridicată la uzură, performanță excelentă de izolație și coeficienți de dilatare termică aproape de oțel. Ele sunt utilizate în principal în cuțite ceramice, senzori de oxigen, substraturi termice pentru celule de combustie, celule de combustibil cu oxid solid, elemente de încălzire la temperatură înaltă și alte domenii. În comparație cu metalele, ceramica cu zirconiu are o rezistență mai bună la uzură, suprafață netedă, textură bună și nu se oxidează. Cu toate acestea, prelucrarea tradițională a ceramicii cu zirconiu are inevitabil o serie de probleme, cum ar fi calitatea slabă a procesării și eficiența scăzută. Procesarea laser cu femtosecunde poate rezolva aceste probleme mai fin și mai eficient, deoarece impulsurile femtosecunde au o densitate mare de energie care poate realiza un mod de procesare la rece. Precizia înaltă a laserului cu femtosecundă și deteriorarea redusă a materialelor îl fac ideal pentru tăierea ceramicii din zirconiu cu eficiență și precizie ridicate.

Pe scurt, sursele laser femtosecunde sau laserele ultrarapide sunt instrumente esențiale în diverse domenii industriale datorită avantajelor lor unice în prelucrarea materialelor cu precizie și eficiență ridicată. Sunt potrivite pentru prelucrarea sticlei ultra-subțiri, tăierea foliei de cupru placate cu aur, prelucrarea ceramicii cu zirconiu și alte aplicații în care metodele tradiționale au limitări.

● Companie publică de 0.5 miliarde USD, Cod stoc: 688291.
● Peste 300 de membri internaționali.
● Peste 100 de ingineri R&D.
● 20%+ din Venituri pentru Cheltuieli de R&D.
● Peste 5000 de clienți în peste 100 de țări.
● Furnizor principal al majorității producătorilor de mașini laser.
● Finalist nr. 1 SPIE PRISMAWARDS (Cea mai înaltă onoare a industriei mondiale a laserului), categoria software.

Rezultate singur rezultat

Se încarcă mai multe produse, contactați-ne pentru informații în avans.

Evaluat 0 din 5
De la $9.99 Pentru cumpărător în vrac.
Deși produsul este gata, încă nu a fost încărcat pe site-ul nostru. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, vă rugăm să ne contactați și vom fi bucuroși să vă oferim mai multe informații.