Sudura cu laser, Tăiere cu laser

Înțelegerea laserelor cu undă cvasi-continuă: viitorul tehnologiei laser

Înțelegerea laserelor cu unde cvasi-continue: viitorul tehnologiei laser | Laserchina

Lumea tehnologiei laser este în continuă evoluție, cu noi progrese care îmbunătățesc o varietate de aplicații industriale. Printre diversele tipuri de lasere, laserul cu undă cvasi-continuă (QCW) a apărut ca o sursă laser puternică și versatilă, oferind beneficii unice. În această postare pe blog, ne aprofundăm specificul laserelor QCW și aplicațiile acestora, concentrându-ne în special pe aspectele mai puțin cunoscute care le fac o alegere excepțională pentru anumite sarcini de precizie.

Ce este un laser QCW?

Laserele QCW, prescurtare pentru laserele cu undă cvasi-continuă, reprezintă un hibrid între operațiile cu laser cu undă pulsată și continuă. Dezvoltat inițial în 1974 de LASERCHINA inginerii, aceste lasere semiconductoare realizează o ieșire care aproximează emisia continuă printr-o tehnică distinctivă de umplere cu impulsuri. Această inovație în sursele laser a deschis noi posibilități în cercetarea și aplicațiile tehnologiei laser datorită fiabilității și importanței sale semnificative în categoria laserului semiconductor.

Diferența și avantajele față de laserele tradiționale

Distincția principală a laserelor QCW față de laserele convenționale constă în tehnologia lor de pompare în stare solidă, care modifică curba LI (relația dintre intensitatea laserului și curent), reducând substanțial panta. Această metodă unică de pompare permite laserelor QCW să mențină o putere de ieșire stabilă în timp, permițând o emisie laser constantă, aproape continuă. Cu beneficii precum putere mare, eficiență ridicată, calitate excelentă a fasciculului, dimensiune compactă și costuri reduse, laserele QCW se adresează unui spectru larg de aplicații, oferind în același timp un consum mai mic de energie în comparație cu alte tipuri de laser, inclusiv laserele tradiționale YAG.

Aplicații ale laserelor QCW în diverse industrii

Laserele QCW servesc o multitudine de aplicații în diverse sectoare datorită versatilității lor în funcționarea atât în ​​modul de impuls, cât și în modul continuu. Această singură sursă de laser poate face față sarcinilor care odată necesitau două lasere separate, oferind astfel avantaje semnificative de procesare. Mai jos, explorăm aplicarea laserelor QCW în diferite industrii.

Precizie în electronică: aplicații industriale 3C

Una dintre aplicațiile proeminente ale laserelor QCW este în industria 3C (calculatoare, comunicații și electronice de larg consum). De exemplu, în sudarea prin puncte cu laser pentru mufele de încărcare ale dispozitivelor precum smartphone-uri și tablete, laserele QCW oferă puncte de sudură mai mici și finisaje mai fine în comparație cu laserele YAG, făcându-le ideale pentru sudare cu laser de precizie în conectori miniaturali.

Procesare îmbunătățită a materialelor: sudarea componentelor electronice

Atunci când sudează benzi de material de cupru utilizate în componentele electronice, laserele QCW demonstrează performanțe superioare datorită energiei lor ridicate cu un singur impuls și puterii de vârf. Sunt deosebit de eficiente pentru materiale cu reflectivitate ridicată, oferind o energie precisă, critică pentru sudarea materialelor subțiri, reflectorizante.

Tăiere de precizie: prelucrarea substratului ceramic

Laserele QCW excelează tăiere cu laser de precizie aplicații precum substraturile ceramice pentru circuite, unde puterea lor de vârf ridicată și puterea termică redusă previn fisurarea și asigură marginile netede.

Fabricarea bateriilor: Power Lithium Battery Sudura

În industria auto, laserele QCW joacă un rol crucial în sudarea componentelor bateriilor cu litiu de putere. Producția lor uniformă și stabilă de energie le face mai potrivite pentru sudarea materialelor fine, cu pereți subțiri, în comparație cu laserele tradiționale YAG.

Fabricarea dispozitivelor medicale: sudare de precizie

Laserele QCW sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în sudarea de precizie a componentelor dispozitivelor medicale. Dimensiunea lor mică a punctului și controlul precis al energiei le fac ideale pentru sudarea complicată a dispozitivelor medicale, asigurând suduri puternice, curate, fără decolorare.

Avantajele laserelor QCW

Laserele QCW se laudă cu mai multe avantaje care le fac o alegere superioară pentru diverse aplicații:

  • Dimensiune compactă și compatibilitate, permițând laserelor QCW să înlocuiască direct produsele tradiționale de pe piață cu cablare convenabilă și capabilități de aplicație offline.
  • Abilitatea de a comuta între modurile puls și continuu, consolidând astfel sarcinile a două lasere diferite într-unul singur.
  • Putere de vârf și puls ridicată, cu o stabilitate a energiei pulsului de ≤2%, făcându-le potrivite pentru scenariile de sudare de precizie.
  • Moduri de fascicul personalizabile și diametre ale miezului de fibre pentru a satisface nevoile specifice ale aplicațiilor pentru ambele sudarea cu laser și tăierea.
  • Înlocuirea laserelor tradiționale pompate cu lampă (YAG) cu capabilitățile combinate ale laserelor Nd:YAG (pentru găurire și sudare) și lasere cu fibră (pentru tăiere).

Concluzie privind laserele QCW și caracteristicile lor de procesare

Laserele QCW sunt, fără îndoială, o sursă laser puternică, fiabilă și practică, care poate satisface o gamă largă de cerințe ale clienților. Acestea au adus îmbunătățiri benefice tehnologiei laser și continuă să permită noi posibilități atât pentru cercetători, cât și pentru producători. Cu capacitatea lor de a efectua diverse sarcini de procesare care înainte necesitau mai multe lasere, laserele QCW se remarcă ca o tehnologie transformatoare în lumea aplicațiilor laser, oferind beneficii economice și funcționale care conduc la inovație.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

postări asemănatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *