Marcarea cu laser, Tăiere cu laser

Orizontul în expansiune al tehnologiei laserului ultraviolet în industriile moderne

Orizontul în expansiune al tehnologiei laser ultraviolete în industriile moderne | Laserchina

Pe măsură ce dispozitivele electronice devin tot mai omniprezente și aplicațiile laser continuă să se diversifice, utilizarea laserelor ultraviolete (UV) crește într-un ritm impresionant. Laserele UV, în special cele cu o calitate a fasciculului de 355 nm, oferă avantajul distinct al unei deformări termice minime atunci când sunt utilizate pe materiale speciale, făcându-le foarte căutate în industrii precum PCB (Placă de circuit imprimat), FPC (Circuit imprimat flexibil), electronică. hârtie, materiale plastice, filme, sticlă și anumite materiale metalice speciale.

Costurile ascunse ale întreținerii laserului UV: un studiu de caz

Cu toate acestea, câțiva ani de utilizare au descoperit o problemă deconcernătoare: laserele UV necesită întreținere regulată, iar unii vânzători fără scrupule chiar sugerează clienților să-și înlocuiască laserele în întregime, adesea la un cost semnificativ. LASERCHINA inginerii au întâlnit cazuri în care clienții au cheltuit peste o sută de mii de RMB într-un an pentru un laser UV de 10 wați și alții care au cheltuit zeci de mii în doi ani pentru întreținerea unui laser de 5 wați după perioada de garanție.

Necesitatea intretinerii laserului UV

Este esențial să se răspândească conștientizarea laserelor UV și a limitărilor lor tehnice, deoarece în prezent, nu există o soluție perfectă în industrie. Dacă laserele UV sunt o necesitate pentru operațiunile dvs., fiți pregătiți pentru costurile inevitabile de întreținere - rețineți că întreținerea, nu înlocuirea, este cheia.

Înțelegerea duratei de viață și îngrijire a laserului UV

Dispozitivele de marcare și tăiere cu laser UV, dezvoltate folosind lasere UV de 355 nm, folosesc tehnologia de triplare a frecvenței intracavității de ordinul trei. Punctul de lumină UV focalizat de 355 nm este excepțional de mic, reducând semnificativ deformarea termică a materialului și impactul termic. Laserele UV au de obicei o durată de viață operațională efectivă de 8000 până la 12000 de ore, ceea ce se traduce în aproximativ 2-3 ani de utilizare - nu valoarea teoretică de 20000 de ore pe care o pretind unii producători.

O privire în interiorul sursei laser UV

Structura internă a unei surse laser UV dezvăluie de ce este necesară întreținerea în loc de înlocuirea completă. Calea optică în formă de V a laserului UV cu pompare laterală tipică include cavitatea laser, sursa de lumină laser, modulul de cristal, comutatorul Q acusto-optic și diverse oglinzi reflectorizante. Este un aranjament complex care nu necesită o înțelegere aprofundată pentru cei care nu sunt profesioniști.

Procesul de generare a fasciculului laser UV

Un laser cu stare solidă pompat lateral emite lumină UV la o lungime de undă de 355 nm. Acest proces începe cu sursa de lumină din pompă care emite lumină absorbită de cristalul laser, care este apoi transformată în lumină de frecvență fundamentală. Această lumină, după ce trece prin cristale de dublare a frecvenței, devine dublată în frecvență. Un amestec de lumină de frecvență fundamentală și dublă prin cristale combinate produce în cele din urmă lumina laser UV.

De-a lungul timpului, acoperirile cu reflectare ridicată și cu transmisie ridicată de pe piesele de oglindă și limitările cristalelor de dublare și triplare a frecvenței conduc în mod inevitabil la marcaje pe oglinzi și cristale, în special sub lungimea de undă de 355 nm. Utilizarea continuă va determina o scădere a puterii laserului.

Precizia întreținerii laserului UV

Deoarece laserele UV sunt asamblate în camere ultra-curate, întreținerea implică adesea reajustarea poziției oglinzilor și a cristalelor pentru a recâștiga suficientă energie UV. Acest serviciu tehnic este de obicei un cost acceptabil pentru clienți și nu necesită neapărat înlocuirea oglinzilor și a cristalelor. Cu toate acestea, dacă după mai multe servicii de întreținere, pe aceste componente rămân urme semnificative și nu poate fi găsită nicio poziție adecvată în timpul ajustărilor, abia atunci se ia în considerare înlocuirea pieselor – deși este un efort mai costisitor.

Sfaturi finale pentru utilizatorii de laser UV

Pentru a reitera, durata de viață normală a unei surse laser UV este între 8000-12000 de ore. Durata de viață de 20000 de ore este doar o limită teoretică. Este esențial ca utilizatorii să înțeleagă așteptările practice și cerințele de întreținere pentru a evita costurile inutile și pentru a asigura longevitatea echipamentului lor laser.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *