Sudura cu laser

Revoluționăm producția de baterii cu litiu cu soluții avansate de sudare cu laser

Revoluționarea producției de baterii cu litiu cu soluții avansate de sudare cu laser | Laserchina

În industria bateriilor cu litiu în evoluție rapidă, asigurarea siguranței și fiabilității celulelor bateriei este esențială. O componentă critică în acest proces este cuiul de etanșare, utilizat în etapa finală de asamblare a bateriilor litiu-ion cu carcasă de aluminiu pătrată. Odată ce electrolitul este injectat, cuiul de etanșare trebuie sudat cu laser pentru a izola miezul bateriei de mediul extern, asigurându-i etanșarea și fiabilitatea. Obținerea unei eficiențe ridicate fără a compromite calitatea este esențială, cu randamentul la prima trecere a sudării cuielor de etanșare necesitând un uluitor de 99.5% sau mai mult. Factori precum curățenia la locul de injectare și stabilitatea laserului în sine joacă un rol semnificativ în îndeplinirea acestor cerințe stricte.

Inovatoare Sudura cu laser Tehnologie pentru siguranță sporită a bateriei

Pentru a îndeplini standardele înalte necesare pentru etanșarea sudării cuielor, LASERCHINA, lider în furnizarea de soluții laser, a dezvoltat o soluție de sudare cu laser de încredere, adaptată cerințelor riguroase ale producției de baterii de putere. Această tehnică avansată de sudare utilizează un fascicul laser de înaltă densitate energetică pentru operațiuni de sudare precise și eficiente pe materiale metalice, concepute special pentru sectoarele de producție inteligente, cum ar fi producția de baterii. Piatra de temelie a soluției este laserul QCW (Quasi Continuous Wave) de mare putere, capabil să genereze fascicule laser continue sau pulsate cu densitate mare de energie și calitate excelentă a fasciculului. Acest lucru permite sudarea rapidă și fiabilă, datorită controlului precis și sistemelor optice care concentrează fasciculul laser direct pe cuiele de etanșare.

Optimizarea performanței de sudare cu lasere QCW

Laserul QCW, echipamentul de bază al soluției de sudare cu laser a lui, este un model de 600/6000 W care excelează în prelucrarea materialelor cu duritate, reflectivitate sau conductivitate termică ridicate. Capacitatea sa de modulare în impulsuri atinge o mare precizie și repetabilitate în controlul impulsurilor, făcându-l superioară laserelor tradiționale YAG de 600 W în ceea ce privește viteza de sudare și cu o rată de conversie fotoelectrică mai mare. Acest laser asigură că procesul de sudare a cuielor de etanșare este eficient, nu necesită corecția traseului optic, nu utilizează consumabile optice și necesită întreținere minimă.

Revoluționarea producției de baterii cu litiu cu soluții avansate de sudare cu laser | Laserchina

Demonstrarea excelenței prin testare riguroasă

Inginerii LASERCHINA au efectuat teste cuprinzătoare folosind plăci de acoperire din aluminiu și cuie din aluminiu cu grosimea de 1 mm, examinând diferiți parametri, cum ar fi viteza laserului, energia într-un singur punct, frecvența, lățimea impulsului, puterea de vârf și cantitatea de defocalizare. Rezultatele au fost impresionante: o adâncime de sudare de 0.9 mm, lățime de sudare de 1.18 mm, un CPK de 1.7 și o viteză de sudare de ≥14 mm/s. Aceste teste au confirmat capacitatea soluției de a produce suduri fără explozii, gropi, găuri sau fisuri, obținând bazine de sudură complete, fără porozitate, fără explozii de suprafață sau înnegrire.

Avantajele sudării cu laser în fabricarea bateriilor

Soluția de sudare a cuielor de etanșare de la LASERCHINA oferă avantaje distincte în fabricarea bateriilor, inclusiv precizie și flexibilitate ridicate pentru sudarea formelor și specificațiilor complexe și eficiență ridicată și economii de energie. Îmbunătățește semnificativ eficiența producției în comparație cu sudarea YAG tradițională, reducând consumul de energie în timp ce dublează eficiența. Automatizarea și nivelul de inteligență al soluției îndeplinesc cerințele producției industriale moderne, permițând alimentarea automată, poziționarea și sudarea, îmbunătățind în continuare eficiența și calitatea produsului. Cu un design modular pentru înlocuirea și întreținerea ușoară a pieselor, sistemul funcționează fără consumabile, reducând costurile operaționale.

Concluzie

Soluția de sudare cu laser pentru unghii de etanșare dezvoltată de reprezintă un progres semnificativ în tehnologia de fabricare a bateriilor cu litiu. Oferind precizie ridicată, eficiență și fiabilitate, această soluție nu numai că îndeplinește, dar depășește cerințele stricte ale industriei. Aplicarea sa de succes în producția de baterii arată potențialul de adoptare mai largă în producția de automobile, electronice și nu numai, marcând un pas înainte în căutarea unor soluții de stocare a energiei mai sigure și mai fiabile.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

postări asemănatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *