Sudura cu laser

Revoluționând sudarea cu tehnologia laser hibrid albastru-infraroșu

În procesul de fabricație a bateriilor utilizate în vehiculele electrice, materialele de cupru sunt sudate la viteze mari fără stropire, punând provocări unice. Sudarea tradițională cu lasere în infraroșu aproape de lungimea de undă de 1000 nm se confruntă cu probleme precum ratele scăzute de absorbție a energiei și instabilitatea procesului. Pentru a aborda acestea, a fost dezvoltată tehnica inovatoare de sudare cu laser compozit albastru-infraroșu, oferind o alternativă mai stabilă și mai eficientă. Această postare de blog analizează avantajele acestei abordări și modul în care revoluționează sudarea cuprului pentru bateriile de vehicule electrice.

Provocările sudării cu laser în infraroșu

Sudarea de mare viteză a cuprului în bateriile vehiculelor electrice utilizează de obicei lasere în infraroșu (IR), care prezintă două obstacole semnificative: absorbția scăzută a energiei și instabilitatea procesului. Pe măsură ce cuprul se încălzește, rata sa de absorbție pentru laserele IR crește, ceea ce duce la instabilități precum formarea porilor și stropirea. În plus, laserele IR de mare putere pot deteriora sudor cu laser datorită energiei reflectate de pe suprafața cuprului.

Avantajul laserului albastru

Cuprul absoarbe lumina laser albastră la o rată de aproximativ 60%, semnificativ mai mare decât lumina IR. Rapoartele au arătat fezabilitatea utilizării sudoarelor cu laser cu diodă albastră pentru prelucrarea cuprului, obținând sudarea de înaltă eficiență și de înaltă calitate a foliilor și foilor de cupru. Cu toate acestea, laserele albastre au un cost mai mare decât laserele cu infraroșu apropiat și sunt limitate la o putere maximă de 2000 W.

Proces inovator de sudare compozit albastru-infraroșu

Combinând punctele forte și depășind limitările laserului albastru și infraroșu, LASERCHINA inginerii au propus un proces de sudare compozit albastru-infraroșu. Această abordare începe cu o lumină laser albastră pentru a topi eficient suprafața de cupru, urmată de un laser în infraroșu pentru a adânci bazinul de topire. Această tehnică a fost studiată de ingineri prin experimente și simulări numerice, dând rezultate promițătoare.

Eficiență sporită de sudare cu lasere compozite

Dezvoltarea de către LASERCHINA a unui sistem laser compozit care utilizează un laser cu semiconductor albastru pentru preîncălzire și un laser cu fibră monomod pentru sudare a arătat că preîncălzirea cu lumină albastră crește rata de absorbție a cuprului pentru lumina laser cu fibră, rezultând un volum de topire mai mare și eficiență îmbunătățită a sudării. Acest sistem sa dovedit a fi mai eficient decât utilizarea unui laser cu fibră monomod.

Stabilizarea absorbției și eficienței energiei

Folosind o mașină de sudură cu laser albastru-infraroșu, compozit coaxial, inginerii au reușit să stabilizeze bazinul de topire și convecția termică din acesta, ceea ce nu numai că afectează stabilitatea procesului de sudare, ci și prelungește durata de viață a echipamentului. Absorbția de energie a laserului are un impact semnificativ asupra acestor factori, iar lumina albastră s-a dovedit că îmbunătățește și stabilizează eficiența energetică a laserului cu infraroșu.

Concluzie

Procesul de sudare cu laser compozit albastru-infraroșu reprezintă un progres semnificativ în domeniul tehnologiei de sudare cu laser, în special pentru metalele cu reflectare ridicată, cum ar fi cuprul, utilizat în bateriile vehiculelor electrice. Acesta abordează provocările cheie prezentate de sudarea tradițională cu laser IR prin valorificarea ratei ridicate de absorbție a luminii albastre. Această abordare inovatoare, cercetată și testată de inginerii de la , nu numai că îmbunătățește eficiența sudării, ci și stabilitatea procesului, conducând potențial la un nou standard în fabricarea componentelor vehiculelor electrice. Pe măsură ce prețurile mașinilor de sudură cu laser devin mai competitive, adoptarea unor astfel de tehnici avansate ar putea înregistra o creștere semnificativă, beneficiind industriile care caută soluții de sudare eficiente și fiabile.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

postări asemănatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *