Marcarea cu laser

Marcare ceramică cu tehnologie laser avansată

Marcare ceramică cu tehnologie laser avansată | Laserchina

Ceramica este un material versatil utilizat în industrii, în viața de zi cu zi și în arte, cunoscut pentru duritatea lor mare, rezistența la uzură, toleranța la temperatură ridicată și rezistența la coroziune. Pentru a satisface diverse cerințe, suprafețele produselor ceramice necesită adesea marcare pentru a afișa informații despre produs, identificarea mărcii sau modele decorative. Cu toate acestea, metodele tradiționale de marcare prezintă provocări datorită proprietăților unice ale ceramicii. Această postare explorează soluțiile inovatoare pe care tehnologia de marcare cu laser UV, în special cele dezvoltate de LASERCHINA, se oferă să depășească aceste provocări.

Provocările marcajului suprafețelor ceramice

Materialele ceramice nu absorb bine lumina laser, ceea ce poate duce la o reflexie difuză semnificativă sau chiar o reflexie aproape totală, ceea ce face marcarea cu laser dificilă. Duritatea ridicată, fragilitatea și conductibilitatea termică scăzută a ceramicii cresc, de asemenea, riscul de fisurare, ciobire sau deformare în timpul procesului de marcare. În plus, ceramica vin în diferite culori și forme, necesitând diferite metode de prelucrare pentru a satisface diverse nevoi de marcare și efectele dorite.

Avantajele mașinilor de marcat cu laser UV

În ciuda acestor provocări, progresele în tehnologia laser UV l-au făcut alegerea preferată pentru majoritatea aplicațiilor de marcare ceramică. inginerii au demonstrat că mașinile de marcat cu laser UV produc marcaje clare, cu contrast ridicat, cu o eficiență excepțională. Această metodă de procesare fără contact asigură precizie fără a genera poluanți sau substanțe nocive, ceea ce o face o opțiune sigură și ecologică.

Revoluționează marcarea ceramică cu tehnologia laser UV

Mașină de marcat cu laser în stare solidă cu puls UV de mare putere: noua față a marcajului ceramic

Mașinile de marcat cu laser în stare solidă, de înaltă putere, stabilitate ridicată și de înaltă precizie, pompate cu semiconductori UV de la LASERCHINA oferă avantaje semnificative în marcarea ceramică. Acestea posedă o calitate superioară a fasciculului (M²<1.2) și caracteristici de spot impecabile (circulitatea spotului >90%), permițând marcarea de înaltă precizie, de înaltă rezoluție și de contrast ridicat, potrivită pentru modele complexe, complicate și plăcute din punct de vedere estetic pe ceramică de diferite tipuri. culori și forme, fără a fi nevoie de pre sau post-procesare.

Impact minim de căldură pentru integritatea ceramicii

Cu durate scurte de impuls (<25ns@50k), mașinile creează o zonă minimă afectată de căldură, prevenind problemele comune precum fisurile, ciobirea sau deformarea, păstrând textura și frumusețea originală a ceramicii.

Putere și eficiență sporite pentru economii de costuri

Capacitățile de mare putere (până la 20W) ale mașinii de marcat cu laser oferă posibilități sporite de procesare, îmbunătățind în același timp semnificativ eficiența producției și reducând costurile.

Concluzie

Angajamentul LASERCHINA față de inovația în tehnologia laser a stabilit Mașină de marcat cu laser UV ca reper industrial pentru marcarea ceramicii. Echipate cu tehnologie unică de control Q-switching și un „sistem de control al puterii laser” specializat, dezvoltat de ingineri, aceste mașini oferă adaptabilitate pentru diverse aplicații laser și control de precizie. Designul compact, integrat reduce și mai mult costurile, menținând în același timp standarde înalte în producție, calitatea componentelor și precizia de asamblare. Cu 16 ani de măiestrie dedicată, a devenit lider global în producția de laser cu stare solidă de calitate industrială, oferind tehnologie și servicii de neegalat în domeniul marcajului cu laser.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *