Sudura cu laser

4 Avantajele majore ale sudării cu laser în angrenajele diferențiale auto

4 avantaje majore ale sudării cu laser în angrenajele diferențiale auto | Laserchina

Industria auto este în continuă evoluție, cu un accent puternic pe creșterea eficienței și reducerea costurilor. Un domeniu care se confruntă cu îmbunătățiri semnificative este asamblarea angrenajelor diferențiale, unde conexiunile tradiționale cu șuruburi sunt înlocuite cu tehnologia de sudare cu laser. Această postare de blog explorează cele patru avantaje majore ale utilizării mașinilor de sudură cu laser în producția de diferențiale auto, o componentă cheie atât pentru vehiculele tradiționale, cât și pentru cele noi. Prin integrarea acestei tehnici avansate, companiilor le place LASERCHINA stabilesc noi standarde în producția de automobile.

Reducere în greutate și structură compactă

Metoda tradițională de utilizare a șuruburilor pentru conectarea cutiei de viteze diferențiale adaugă o greutate semnificativă datorită necesității de găuri filetate și pereți mai groși în aceste puncte. Sudarea cu laser elimină necesitatea șuruburilor, permițând un design mai subțire și mai ușor. Cu sudarea cu laser, inginerii au obținut o reducere a greutății cu aproximativ 15% în diferenţial, rezultând o structură mai compactă. Acest lucru este deosebit de benefic pentru cerințele de integrare ale sistemelor de propulsie electrică ale vehiculelor cu energie nouă, unde spațiul și greutatea sunt la un nivel superior.

4 avantaje majore ale sudării cu laser în angrenajele diferențiale auto | Laserchina

Economii de costuri la materiale și instalare

Trecerea la un proces de sudare cu laser poate reduce costurile de material și de instalare ale diferențelor cu aproximativ 20%. Șuruburile costisitoare și procesele de găurire și filetare nu mai sunt necesare, economisind atât costurile de material, cât și de manopera. Deși există costul suplimentar al sudării cu laser, atunci când este implementat la scară largă cu automatizare completă, costurile totale sunt semnificativ mai mici. Această rentabilitate este un avantaj substanțial pentru producătorii de automobile care doresc să maximizeze eficiența în liniile lor de producție.

4 avantaje majore ale sudării cu laser în angrenajele diferențiale auto | Laserchina

Precizie îmbunătățită a angrenajului cu sudare cu laser

Precizia este primordială în producția de angrenaje diferențiale, iar sudarea cu laser oferă o îmbunătățire semnificativă față de ansamblurile cu șuruburi. Cu sudarea cu laser, reductoarele principale și diferențialul sunt sudate într-o singură unitate, care este apoi șlefuită cu precizie la precizia necesară, fără potențialul de erori de asamblare. inginerii au observat că precizia angrenajelor sudate cu laser atinge în mod constant niveluri cu 2 grade mai mari decât cele ale ansamblurilor cu șuruburi, asigurând performanțe superioare în produsul final.

Performanța NVH și reducerea zgomotului

Zgomotul, vibrațiile și duritatea (NVH) sunt factori critici în calitatea vehiculului. Diferențialele sudate cu laser demonstrează o reducere cu 2 dB a zgomotului transmisiei în comparație cu cele cu șuruburi, ceea ce este semnificativ mai ales pentru vehiculele cu energie nouă cu standarde NVH mai înalte. Precizia crescută a angrenajului obținută prin sudarea cu laser contribuie la această reducere a zgomotului, oferind o călătorie mai silențioasă și mai lină. e avansat mașină de sudat cu laser tehnologia joacă un rol crucial în îndeplinirea și depășirea acestor cerințe stricte NVH.

Concluzie

Integrarea tehnologiei de sudare cu laser în fabricarea diferenţialelor auto prezintă un caz convingător pentru viitorul ansamblului auto. Cu beneficii, inclusiv reducerea greutății, economii de costuri, precizie îmbunătățită și performanță NVH îmbunătățită, este clar de ce liderii din industrie ca adoptă această abordare. Pe măsură ce mașinile de sudură cu laser continuă să evolueze, ele vor deveni, fără îndoială, un standard în industrie, conducând la noi progrese în proiectarea și fabricarea auto.

CONTACT PENTRU SOLUȚII LASER

Cu peste două decenii de experiență în domeniul laserului și o gamă cuprinzătoare de produse care cuprind componente individuale până la mașini complete, este partenerul dumneavoastră suprem pentru a răspunde tuturor cerințelor dumneavoastră legate de laser.

postări asemănatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *